voorjaar ’18: toekomstplannen

We genieten nog steeds een beetje na van het laatste, wonderschone concert van het Concert voor Koor van Schnittke in de Pieterskerk in Utrecht. Het was zo’n concert waarbij alles op zijn plek viel: de sfeer van de kerk, de energie in het koor (beide koren!) en de gezamenlijke concentratie die van de muziek een bijzondere beleving maakte. Het resulteerde in een concert dat velen van ons diep raakte, zowel zangers als toehoorders.

Musica & ONK in de Pieterskerk (maart 2018)

Musica Vocale & het ONK in de Pieterskerk Utrecht (23 maart 2018)

In juni volgt nog een staartje van dit mooie project met een concert op vrijdag 22 juni in de Gudulakerk in Lochem. Er wordt gewerkt aan een ‘toegift’ van het concert in datzelfde weekend met een optreden in Wageningen. Wij houden u op de hoogte!

Concert(en):

vrijdag 22 juni – Gudulakerk, Lochem, 20:00 uur
zaterdag 23 of zondag 24 juni – Wageningen

 

 

 

 

Is er leven na Schnittke?

Jazeker! Wij richten intussen onze pijlen alweer op een paar volgende projecten.

Vivaldi Code Rood

Vivaldi Code Rood (foto Jan Sol)

Op woensdag 25 april werkt Musica Vocale in theater Junushoff mee aan muziektheater voorstelling Vivaldi Code Rood van altvioliste Esther Apituley. In de voorstelling staan de Vier Jaargetijden van Vivaldi centraal. Maar die jaargetijden zijn niet meer wat ze waren, met al die klimaatveranderingen. Hoe Musica Vocale in de voorstelling gaat passen, dat weten we zelf ook nog niet…

https://www.estherapituley.com/programmas/

 

 

 

Verdi Requiem: 1e editie 1874

Verdi Requiem

Op zaterdag 17 november voert Musica Vocale samen met het Bachkoor Nijmegen het prachtige Requiem van Verdi uit met een solistenkwartet en Het Gelders Orkest. De muziek is onmiskenbaar Verdi, met krachtige ritmes, sublieme melodieën en dramatische contrasten – zoals hij deed in zijn opera’s – om de heftige emoties te verklanken die door de tekst worden opgewekt. Verdi’s Requiem wordt ook wel omschreven als een “opera in kerkelijk gewaad”.

 

 

 

 

 

Federico García Lorca

Project Lorca

Na het bijna traditionele kerstconcert in de Arnhemse Walburgiskerk in december 2018 staat voor het voorjaar van 2019 een project rond de Spaanse dichter Federico García Lorca op de agenda. Verschillende componisten hebben teksten van Lorca op muziek hebben gezet. Zo is er de Lorca-Suite van de Finse componist Rautavaara, maar ook de Italiaan Castelnuovo-Tedesco zette gedichten van Lorca op muziek. Het belooft een interessant en afwisselend programma te worden. Mét een Spaanse gitarist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *