15 juni 2013 Les Noces van Igor Stravinsky

Sopraan: Janine Waardenburg
Alt: Anouk Snellink
Tenor: Harry van Berne
Bas: Hugo Oliveira

mvjuni2013-ArtezSpringtDe ArteZ conservatoria van Arnhem, Zwolle en Enschede willen gezamenlijk Les Noces uitvoeren van Stravinsky. ArteZ heeft Rob Vermeulen gevraagd of hij de artistieke leiding wil nemen. Rob heeft Musica gevraagd deel te nemen in dit project. De voorstelling draait in de maand juni van 2013 in Arnhem en Amsterdam.

ArtEZ leidt dansers op die hun authenticiteit gericht weten in te zetten – binnen de rol van danser, maar ook van maker. Om te kunnen voldoen aan de zware eisen die het werkveld stelt, vormen eigenheid, bewegingsintelligentie, een sterk ontwikkelbaar fysiek en creativiteit in dansmaken belangrijke aspecten binnen de opleiding. Permanente aandacht wordt besteed aan het gezond houden van lichaam en geest – dat zijn immers de belangrijkste, maar ook meest kwetsbare instrumenten van een danser.

Binnen de opleiding worden studenten vaktechnisch zo breed mogelijk geschoold in diverse stijlen, opdat zij kunnen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen. Ook worden zij aangesproken op hun choreografische kwaliteiten en krijgen zij de mogelijkheid zich daarin te ontwikkelen. Het ritme van leren en trainen is gefaseerd:
dat houdt lichaam en geest in balans. Vanaf het eerste jaar worden studenten aangespoord om hun eigen verantwoordelijkheid op dit gebied te nemen. Zo wordt het een tweede natuur om als aankomend professional te weten wat je mogelijkheden en beperkingen zijn. Het zorgt er ook voor dat iedere danser/ maker al vroeg zijn eigen visie ontwikkelt op het dynamische danswerkveld in binnen- en buitenland en daar, eenmaal afgestudeerd, proactief op in kan spelen.

Arnhem
Stadsschouwburg
Zaterdag 15 juni 2013
20:00 uur

Reacties zijn gesloten.