Dirigent

 

Rob Vermeulen (1961), docent koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, is sinds 1990 verbonden aan Musica Vocale. Ook is hij dirigent van het Oost Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem, en het Bachkoor Nijmegen. Met dit laatste koor werkt hij vaak samen met het Gelders Orkest.

Dirigent Rob Vermeulen

dirigent Rob Vermeulen

Rob Vermeulen studeerde aan de conservatoria van Arnhem en Rotterdam, waar hij onder meer het einddiploma koordirectie behaalde. Ook volgde hij masterclasses voor koor- en orkestdirectie bij onder meer John Eliot Gardiner, Edward Downes en Uwe Gronostay. Hij nam deel aan een project van het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Uwe Gronostay.
Ook was Rob Vermeu­len jarenlang verbonden aan onder meer het Bachkoor Holland, het barokensemble De Swaen uit Amsterdam en het Projektorkest Twintigste Eeuw uit Utrecht. Tot voor kort was hij dirigent van het Utrechts vocaal ensemble Venus.
In 2003 en 2007 gaf Rob Vermeulen in Libanon een uitvoering van het Requiem en de Mis van en met Paco Peña. In 2009 heeft hij daar met het Orchestre Nationale Libanon Mozart en Haydn uitgevoerd. In 2011 dirigeerde Rob Vermeulen wederom in Libanon, ditmaal het Concert voor Koor van Schnittke, gezamenlijk uitgevoerd door Musica Vocale en het Oost Nederlands Kamerkoor.
Sinds enkele jaren werkt Rob Vermeulen regelmatig samen met De Ereprijs uit Apeldoorn. Met dit ensemble voert hij uitsluitend nieuwe muziek uit. Tijdens de jaarlijkse Young Composers Meeting spelen zij onder zijn leiding 16 nieuwe composities van jonge componisten uit de hele wereld, die beoor­­deeld worden door onder meer Louis Andriessen en Martijn Padding.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.