Het koor

Het kamerkoor Musica Vocale heeft een vaste kern van zo’n 36 ervaren zangers. Het koor werd ruim 40 jaar geleden opgericht en staat sinds 1990 onder leiding van Rob Vermeulen. Het koor heeft een breed repertoire met ambitieuze muziek, vaak a-capella, maar ook met begeleiding. De laatste tijd stond regelmatig twintigste-eeuwse Russische koormuziek op het programma, met werken van Schnittke, Gretchaninov en Stravinsky. Maar ook componisten als Bach, Scarlatti, Poulenc en Monteverdi passeerden de revue.

In 2009 voerde Musica bijvoorbeeld samen met het Oost Nederlands Kamerkoor de Missa solemnis van Beethoven uit, begeleid door Het Gelders Orkest. In februari 2011 trad Musica met het Oost Nederlands Kamerkoor op in Libanon waar tijdens het Al Bustan Festival in Beiroet van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke werd uitgevoerd. We hebben een weblog bijgehouden van de reis, die u hier kunt vinden.

In het najaar van datzelfde jaar ging Musica met het Arnhemse dansgezelschap Introdans op tournee langs verschillende Nederlandse theaters tijdens hun jubileum­project Vier40. Zeventien keer werd Les Noces van Stravinsky uitgevoerd in samenwerking met zangers en een instrumentaal ensemble van het ArtEZ Conservatorium uit Arnhem. Een unieke ervaring! Een weergave van dit avontuur kunt hier vinden.

In januari 2019 zong Musica Vocale Spaanse muziek rondom de grootste Spaanse dichter Federico García Lorca, in mei 2019 Adam’s Lament van Arvo Pärt en de Missa Brevis in D-groot bij Mozart in Zutphen en verzorgde ze de koorpartij in de muziektheatervoorstelling Amadeus! in Nijmegen. In 2020 is een megaproject voor het Requiem por la Tierra met Paco Peña en het Oost Nederlands Kamerkoor neergezet in drie uitverkochte theaters en een evenementenhal.

Sinds een aantal jaar wordt het koor ook regelmatig uitgenodigd voor concerten (vaak live uitgezonden op Radio 4) in het Orgelpark in Amsterdam. Daarvoor staat het Requiem van Brahms op het programma.

Lees meer over de Geschiedenis van het koor.

Reacties zijn gesloten.