Het koor

Musica Vocale bij het kerstconcert in december 2016, Grote Kerk Wageningen.

Het kamerkoor Musica Vocale heeft een vaste kern van zo’n 36 ervaren zangers. Het koor werd ruim 40 jaar geleden opgericht en staat sinds 1990 onder leiding van Rob Vermeulen. Het koor heeft een breed repertoire met ambitieuze muziek, vaak a-capella, maar ook met begeleiding. De laatste tijd stond regelmatig twintigste-eeuwse Russische koormuziek op het programma, met werken van Schnittke, Gretchaninov en Stravinsky. Maar ook componisten als Bach, Scarlatti, Poulenc en Monteverdi passeerden de revue.

In 2009 voerde Musica samen met het Oost Nederlands Kamerkoor de Missa solemnis van Beethoven uit, begeleid door Het Gelders Orkest. In februari 2011 trad Musica met het Oost Nederlands Kamerkoor op in Libanon waar tijdens het Al Bustan Festival in Beiroet van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke werd uitgevoerd. We hebben een (besloten) weblog bijgehouden van de reis, die u hier kunt vinden. U krijgt toegang als u inlogt met libanonblog@gmail.com en Schnittke2011.

In het najaar van datzelfde jaar ging Musica met het Arnhemse dansgezelschap Introdans op tournee langs verschillende Nederlandse theaters tijdens hun jubileum­project Vier40. Zeventien keer werd Les Noces van Stravinsky uitgevoerd in samenwerking met zangers en een instrumentaal ensemble van het ArtEZ Conservatorium uit Arnhem. Een unieke ervaring! Een weergave van dit avontuur kunt hier vinden.

Sinds een aantal jaar wordt het koor regelmatig uitgenodigd voor concerten (vaak live uitgezonden op Radio 4) in het Orgelpark in Amsterdam. Onder de laatste projecten van Musica horen het Requiem van Max Reger “Seele vergiss sie nicht” (met piano- en harmoniumbegeleiding van Andries van Rossem), Vigilia van Rautavaara en samen met Utrechts kamerkoor Venus uit Utrecht het indrukwekkende Figure Humaine van Poulenc.

Lees meer over de Geschiedenis van het koor.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.