22, 23 en 24 november: Amadeus in Nijmegen!

AMADEUS is een grootse muziektheatervoorstelling over misschien wel het grootste muzikale genie ooit: Wolfgang Amadeus Mozart. En Musica Vocale neemt op de allerlaatste voorstellingen van deze AMADEUS in Nijmegen de koorstukken voor haar rekening.

 

In deze voorstelling, geregisseerd door Theu Boermans, wordt het turbulente leven van Mozart (gespeeld door Sander Plukkaard) door de ogen van collega-componist Antonio Salieri (gespeeld door Mark Rietman) gevolgd. Deze voorstelling wordt geproduceerd door de Theateralliantie en het Nationale Theater. Omdat in deze voorstelling live-muziek een belangrijke rol speelt wordt er samengewerkt met het Haagse operagezelschap Opera2Day. Deze voorstelling zal veel grote theaters in ons land aandoen, waarvan de laatste de Stadsschouwburg Nijmegen is. Nijmegen is dus uw laatste kans om de voorstelling te zien op 22, 23, 24 november 2019 in de Stadsschouwburg. Musica Vocale onder leiding van Rob Vermeulen neemt de koorstukken voor haar rekening in Nijmegen. En wie wil nu niet het dringende Kyrie van Salieri’s en Mozart’s Requiem allebei eens horen? Of het Lacrymosa uit het Requiem van Mozart?

De muziek voor de voorstelling wordt gearrangeerd door Daniël Hamburger voor een orkest van 12 musici die met de voorstelling meereist. Bekijk bij de Theateralliantie de recensies voor deze voorstelling.

Musica zingt in de voorstelling:

  • Kyrie, uit: Requiem – A. Salieri
  • Das klinget so herrlich, uit: Die Zauberflöte – W.A. Mozart (in een nieuwe versie voor gemengd koor)
  • Introïtus, uit: Requiem – W.A. Mozart (Süssmayer-fassung)
  • Lacrymosa, uit Requiem – W.A. Mozart (Süssmayer-fassung)

Kaarten zijn verkrijgbaar via de Stadsschouwburg Nijmegen

Reacties zijn gesloten.