December 2021: I can tell the world

U kent Musica Vocale misschien wel, dat ambitieuze koor uit Wageningen dat serieuze muziek en uitdagende akkoorden niet schuwt, met hun enorm gedreven dirigent Rob Vermeulen. U kent het koor vooral vanwege de kwaliteit van hun muziek, want aan uiterlijk en presentatie wordt zelden aandacht besteed. Ooit verzuchtte een bezoeker de (inmiddels legendarische) woorden: “Dat zulke lelijke mensen zo mooi kunnen zingen”.

Datzelfde koor laat zich nu bij dit kerstconcert van een geheel andere kant zien. Gospels! Carols! U zult niet weten wat u hoort. Het koor heeft het aanstekelijke ritme van I can tell the world tijdens het repetitieweekend eerst gedanst voordat ze het konden zingen, want Rob kiest natuurlijk gospels en carols die qua moeilijkheid kunnen wedijveren met het Deutsches Requiem van Brahms. U zult ook niet weten wat u ziet, want de sopranen en alten trekken hun rode jurken aan, en alleen al daardoor staan ze met een stralend gezicht op het podium. Als Witness aan de beurt is, zult u zien dat het hele koor staat te popelen, zo leuk is het om dat te zingen.

Gelukkig ontbreken de prachtigste carols uit de Duitse en Britse koortraditie niet, zoals Away in a manger en In dulce jubilo, die van een geheel andere sfeer zijn. Bij Rodney Bennett, die Five Carols gemaakt heeft op teksten uit de 14e en 15e eeuw, hoort u de pure kwetsbaarheid van “that younge child”, dat in onze koude en wrede wereld komt. Het koor bezingt het fluisterend, wrang, en onvoorstelbaar mooi.

Wilt u zich ook laten onderdompelen in deze kerst sfeer van uitersten, wees dan van harte welkom bij onze concerten. (Houdt u er wel alvast rekening mee dat de melodie van Witness nog tot het nieuwe jaar in uw hoofd zal blijven zitten.)

Data concerten

In verband met de geldende corona maatregelen uitsluitend te bestellen via deze website. Bekijk ons Corona protocol voor de details.

18 december 15:00 u, Grote Kerk Wageningen UITVERKOCHT
19 december 15:00 u, Grote Kerk  Elst (Gld) AFGELAST

 

Reacties zijn gesloten.