December 2022 – besloten vrienden-kerstconcert

Speciaal voor onze vriend(inn)en organiseren wij een besloten kerstconcert. Op uitnodiging kun je meegenieten van deze prachtige muziek.

De kerstperiode staat bol van tradities: in veel woonkamers wordt – vaak al direct na Sinterklaas – de kerstboom opgetuigd. Feestverlichting siert winkelstraten en voortuinen, kerststollen en chocolade hulstblaadjes liggen bij de bakker. De kerststal staat weer op z’n vertrouwde plekje, en familiebezoekjes worden gepland voor de eerste of tweede kerstdag. En natuurlijk de kerstmuziek: Bach’s Weihnachtsoratorium klinkt op de ene zender, andere kerstklassiekers elders op de radio. Zo is kerst elk jaar weer een feest der herkenning. De tradities gaan al jaren mee – of ze gaan mee met de tijd.

Zo ook bij Musica: ook deze december halen we de kerstmuziek weer tevoorschijn, of andere werken die we nog graag eens willen zingen. En het is heerlijk om die stukken nog eens te repeteren, ze nog eens te proeven, met elkaar te zingen, te beleven.

Want dat is toch een van de fijnste dingen van de kerstperiode: het met elkaar beleven van zoveel moois en goede herinneringen. En daarom organiseren we speciaal voor onze vriend(inn)en een besloten kerstconcert. Op uitnodiging kun je meegenieten van deze prachtige muziek.

De werken die we graag willen delen, zijn onder meer de Five Carols van Rodney Bennett (oude carols in een ‘nieuw’ jasje), het bovenaardse Sainte-Chapelle van Whitacre over de betoverende glas-in-loodramen van de eeuwenoude kapel, de verstilde Hymn to the Virgin van Britten en een aantal spirituals. Allemaal muziek die Musica al eens eerder uitvoerde, maar die gewoon heerlijk is om nog eens vaker te zingen – en vaker te horen!

Nieuw in het repertoire zijn Hush mij Dear ly still and slumber en Gabriel’s Message.  Helemaal passend bij de verwondering van kerstavond. En natuurlijk nodigen wij je uit om ook een paar kerstliederen mee te zingen.

Concert

20 december 2022 om 20:00u.

Uitvoerenden

Musica Vocale Wageningen onder leiding van Rob Vermeulen. Reacties zijn gesloten.