Humus, houmous of choo-moose

(Geschreven door Frans)

Op verzoek van sommigen hierbij wat recepten:
Algemeen: 1/2 literblik kikkererwten. De kikkererwten afgieten en het vocht bewaren. Ca de helft van het vocht plus alle andere ingrediƫnten in de keukenmachine en gaan met die messen. Indien nodig nog wat extra vocht toevoegen. Uitsmeren op schaal en overgieten met goede olijfolie.
Simple:
kikkererwten, teentje knoflook, 2 eetlepels tahin(sesampasta), sap van 1 citroen, wat zout en peper naar smaak, scheutje olijfolie. (eventueel wat versgemalen koreanderzaad)
Tomaat/chillie:
kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel tahin, sap van een halve citroen, 1 sjalotje, minimaal 5 zongedroogde tomaten op olie, wat gedroogde chillies, zout.
Koreander/munt
kikkererwten, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel tahin, sap van een halve citroen.1 sjalotje, 1 bosje verse koreander(met steel), 1 bosje verse munt(alleen blad). De voorverpakte bosjes kruiden in de diverse supermarkten zijn over het algemeen 15 gram, dat moet voldoende zijn. Zout en peper naar smaak.
Groet Frans

Over Sjoukje Osinga

Sjoukje werd lid van Musica Vocale in 1996. Ze is bestuurslid (secretaris) sinds 2001. Ze zingt meestal alt 1, maar maakt soms een uitstapje naar alt 2 of naar sopraan 2. In het dagelijks leven werkt ze bij Wageningen Universiteit, leerstoelgroep toegepaste informatiekunde.

Reacties zijn gesloten.