Januari 2020: Requiem voor de aarde

Musica Vocale en het Oost-Nederlands Kamerkoor zetten samen in januari 2020 een groot project in Gelderland neer, het Requiem voor de aarde. Het Requiem por la Tierra van Paco Peña wordt in samenwerking met Paco Peña zelf en onder leiding van Rob Vermeulen uitgevoerd op verschillende locaties in Gelderland. Met medewerking van het flamenco-ensemble van Paco Peña, zangers en dansers. Een voorstelling, met medewerking van ArtEZ, WUR, sprekers, scholen en kinderkoren.

zondag 19 januari 2020, 15:00 u, Amphion Doetinchem

dinsdag 21 januari 2020, 19:30u, Junushoff Wageningen

woensdag 22 januari 2020, 19:30u, Musis Sacrum Arnhem

De wereldberoemde flamenco-gitarist Paco Peña schreef dit bijzondere stuk in 2004 met daarin de oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen. Daarbij maakt hij gebruik van een spannende combinatie van hartstochtelijke flamenco en klassieke koorzang.

Requiem por la Tierra is een oproep ‘onze moeder Aarde’ te koesteren. Paco Peña heeft diverse teksten gebruikt in het stuk, waaronder het van Homerus afkomstige Tierra, madre de todos, recio fundamento… cantaré, of: Aarde, moeder van alles, vaste grond onder onze voeten…ik zal zingen.

Prijzen: voorverkoop €25 – aan de kassa €27,50 – Kinderen en studenten €15 – aan de kassa €17,50

Kaartverkoop en meer info: requiemvoordeaarde

Reacties zijn gesloten.