oktober 2017: Tournee naar Kroatië

Concert in de Grote Kerk Wageningen op 14 oktober

Samen met onze gastdirigent Sara Dodig Baučić gaat Musica Vocale in oktober 2017 op concertreis naar Kroatië. Daar geven we in Split en omgeving enkele concerten met onder meer de Dubbelkorige mis van Frank Martin en werken van Jan Pieterszoon Sweelinck. Natuurlijk voert het koor in Split muziek uit van Kroatische componisten, waaronder het Stabat Mater voor koor en strijkkwartet van Blaženko Juračić. Op 14 april jongstleden beleefde dit werk zijn West-Europese première tijdens het concert van Musica Vocale in Wageningen.

Voorafgaand aan dit tournee organiseert Musica Vocale een concert op zaterdag 14 oktober in de Grote Kerk in Wageningen.

Frank Martin

Tijdens dit concert hoort u een selectie van het repertoire dat we in Kroatië zullen zingen. Op de lessenaars staat dan in elk geval de Dubbelkorige mis van Frank Martin, O Domine Jesu Christe uit de Cantiones Sacrae van Jan Pieterszoon Sweelinck en Seh duš dan, een juweeltje van de Kroatische componist Igor Kuljerić.

Het concert heeft een programma van een klein uur zonder pauze. Het koor trakteert u op een glaasje wijn/fris na afloop van het concert (1 glas is bij de prijs inbegrepen).

Reacties zijn gesloten.