mei 2017: Gelders Orkest & afstuderen Sara Dodig

Verder in 2017

mei: met Het Gelders Orkest

In mei 2017 zingen de vrouwen van Musica Vocale samen met de vrouwen van het Oost Nederlands Kamerkoor in een concertserie van Het Gelders Orkest onder leiding van dirigent Thomas Sanderling. Op het programma staan onder meer de Trois Nocturnes van Claude Debussy en The Planets van Gustav Holst.

Concerten: 05 mei (Enschede), 06 mei (Arnhem), 07 mei (Nijmegen) en 11 mei (Apeldoorn)
Meer informatie vindt u op: https://hetgeldersorkest.nl/bezoek-een-concert/concertagenda/the-planets/

 

Sara Dodig Baučić

21 mei: afstuderen Sara Dodig

Op vrijdag 21 mei dirigeert Sara Dodig (student koordirectie van Rob Vermeulen) haar eindexamen in Utrecht.

Op het programma staat dan onder meer het Stabat Mater van Blaženko Juračić voor gemengd koor (Musica Vocale) en strijkkwartet.

Daarnaast zullen de tenoren en bassen van Musica, samen met de mannen van het Oost Nederlands Kamerkoor een bijzonder werk van de Kroatische componist Jakov Gotovac uitvoeren: Koleda. Dit werk uit 1925, voor mannenkoor en blazersensemble, is een vijfdelige cyclus over de nationale traditie van de Koleda, een jaarlijks terugkerend feest tussen kerst en Driekoningen waarbij groepjes zangers – de koledari – al zingend en dansend langs de huizen gaan om de mensen te overladen met goede wensen.

Eindexamen koordirectie Sara Dodig Baučić: 21 mei Conservatorium Utrecht (‘s middags)

 

oktober 2017: Concertreis naar Kroatië

Samen met onze gastdirigent Sara Dodig gaat Musica Vocale in oktober 2017 op concertreis naar Kroatië. Daar zullen we in Split en omgeving enkele concerten geven met werken van onder meer Pizzetti, Silvestrov en natuurlijk het Stabat Mater van Blaženko Juračić.

 

 

Reacties zijn gesloten.