Digitale flyer Schnittke

Beste allen,
Hieronder de digitale flyer. Groet, Janet
– – –
Musica Vocale uit Wageningen en het Oost-Nederlands Kamerkoor uit Doetinchem pakken de samenwerking weer eens op en komen met een gezamenlijke uitvoering van het Concert voor Koor van Alfred Schnittke op 20 februari in de Walburgiskerk te Arnhem. In 2006 gaf het koor al indrukwekkende concerten met dit monumentale werk. De aanleiding om op herhaling te gaan is een optreden, een week later op het Al Bustan festival in Libanon. Naast het Concert voor Koor zijn werken te horen van Johannes Brahms, Anton Bruckner en Felix Mendelssohn.
Beide kamerkoren staan al geruime tijd o.l.v. Rob Vermeulen en hebben meerdere malen succesvol samengewerkt. Eind 2009 zorgden ze samen met het Gelders Orkest nog voor een bijna uitverkocht Musis Sacrum met een volgens De Gelderlander “bijna puntgave” uitvoering van de Missa Solemnis van Beethoven. De aanvullende kwaliteiten van beide koren maken deze combinatie tot een uitstekende basis voor de uitvoering van dit Concert voor Koor van Alfred Schnittke.
Het Concert voor Koor van Schnittke is gebaseerd op 1000 jaar oude teksten uit ‘de Treurzangen’ van de Armeense dichter Gregor von Narek. Het is een monument qua klankkleur en zal op sommige momenten de argeloze luisteraar overrompelen. Van harte aanbevolen is dit stuk in ieder geval aan iedereen die een unieke ervaring wil beleven. Concert voor Koor heeft vier delen en het ontroerende vierde deel zal menigeen mee naar huis nemen…
Kaarten à €15,- (alleen Arnhem) zijn te bestellen via www.oostnederlandskamerkoor.nl en www.musicavocale.nl
Voor het concert in Utrecht is reserveren niet mogelijk en vindt kaartverkoop plaats vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de ingang van de Nicolaïkerk (zie ook www.nicolaiconcerten.nl).
 

Reacties zijn gesloten.