6 Sept: Bij dansrepetitie

Op 6 september mogen wij een repetitie van de dansers bijwonen. Ze zijn dan 2 weken aan het repeteren geweest. We worden welkom geheten door Ton Wiggers en Roel Voortintholt, de twee voormannen van Introdans, die ook al onze Arnhemse koorrepetities bijwonen. (Ton Wiggers is mede-oprichter en algemeen directeur, Roel Voorintholt is aristiek directeur). Janette Krabbenburg, die alle afspraken tussen Introdans en ons heeft gemaakt met Rob en Laura, is ook aanwezig. Choreografen Stijn Celis en Steve Coutereel werken met de dansers (op de foto hiernaast staan ze beiden op de rug gezien, met daarnaast Roel Voorintholt). Er staat een geluidsinstallatie waar ze mee repeteren, dat is de 'master opname' die wij ook als uitgangspunt moeten nemen voor onze tempi.

Het is een hele aparte gewaarwording om professionele dansers bezig te zien met hetzelfde stuk als waar wij ook al maanden aan repeteren. Zij zijn in een hele andere dimensie bezig met dezelfde noten. (Wij moeten ons ontzettend inhouden om niet mee te gaan zingen). Het is slechts een repetitie en uiteraard hebben de dansers hun gewone kloffie aan, dus als je niet beter kijkt denk je dat je naar een middelbare schoolklas van opgeschoten pubers zit te kijken. Totdat ze gaan bewegen: we zijn zwaar onder de indruk van die soepele, sierlijke lijven die alle kanten op kunnen buigen, en van de energie die er vanaf spat. Wat kunnen ze hoog springen! Dat is nog eens wat anders dan je zumba-klasje. Ze zijn zeer gedisciplineerd, en hebben het hele stuk er al min of meer in zitten. Het motiveert ons enorm om na de repetitie weer met ons eigen ding bezig te gaan.

Hieronder staan wat foto's, en er was ook een filmpje. Verspreid deze foto's en het filmpje a.j.b. niet, ik heb geen toestemming gevraagd om ze te maken. NB De foto's hieronder zijn aanklikbaar, dan krijg je een grotere versie.

Janette Krabbenborg en Roel Voorintholt.

De dansers warmen wat op.

Choreograaf Steve Coutereel laat zien wat hij bedoelt.

Daar komt wat aan.

Wij van Musica zitten gewoon langs de kant.

De krachtige heupbewegingen maken indruk.

Dan mogen de mannen.

Er zitten veel suggestieve(re) bewegingen in.

Zeer gedisciplineerd!