Media, foto's e.d.

MUZIEKREPORTAGE vanuit ArtEZ:

Henk Haselager heeft in opdracht van ArtEZ Conservatorium (Ati Gottschal / Ella Hueting) een reportage gemaakt over de muzikale aspecten van Introdans. Daartoe heeft Henk een aantal betrokken van het koor (Eva en Nadya), solisten (Janine), pianisten (Sabrina), slagwerkers (Kevin), als ook dirigent Rob en Introdans-directeuren Ton Wiggers en Roel Voorintholt geinterviewd. Hij heeft daar omheen beeldmateriaal en foto's gezet die hij van deze site heeft gehaald (nadat hij het mij gevraagd had). Het filmpje staat op youtube en is erg leuk geworden.

GELUIDSOPNAME:

Dit is een opname van onze uitvoering van 4 november, Den Haag. Hij is gemaakt door een "apparaatje van 70 euro" wat bij Joris op het geluidspaneel heeft gelegen (met dank aan Frans). Als je op onderstaande link klikt krijg je een pagina met een knop om het bestand te downloaden.

EIGEN FOTO'S:

FILMPJES:

OMROEP GELDERLAND:

RECENSIES: Zie aparte link

VOORAANKONDIGINGEN INTRODANS (van de website van Introdans):

Televisie

  • Maandag 3 oktober besteedde Vandaag de Dag, op NED.1, aandacht aan het jubileum van Introdans en de aanwezigheid van de Koninklijke familie bij de premiere aanstaande vrijdag. Bekijk hier de uitzending (het begint bij ongeveer 12'25'').
  • Zaterdag 7 oktober besteedde het EO programma op NED.2, Blauw Bloed aandacht aan de gala première VIER40 en de aanwezigheid van de Koninklijke familie. Bekijk hier de uitzending.
  • Tijdens de nieuwsuitzendingen van TV Gelderland was volop aandacht voor VIER40 op vr 7+8 oktober Bekijk hier en klik in de kalender op de juiste datum (7 en 8 oktober 2011).

Radio

  • AVRO's Opium radio
   • Tijdens de uitzending van Opium radio op zaterdag 8 oktober op Radio 1 een impressie n.a.v. de voorstelling met reacties van bezoekers. Luister
  • hier vanaf 1:25 min.

Dagbladen

  • Vrijdag 30 september verscheen er een uitgebreide bijlage in de Gelderlander over veertig jaar Introdans. In deze speciale 'Geniet' bijlage krijgt de lezer een kijkje achter de schermen door o.a. interviews met de kleedsters van Introdans en een fotoreportage van de opslag van decorstukken. De bijlage van de Gelderlander is online te lezen.

Magazines

   • In de najaarseditie van Eigen Magazine staat een Introdans special. Een prachtig interview met directeur en mede-oprichter Ton Wiggers over veertig jaar Introdans. Fotograaf Hans Withoos vertelt over zijn foto's van de Introdans medewerkers en drie dansers poseren voor de fashionshoot van het magazine.
    • Lees hier de Eigen Magazine online (herfst 2011).
   • In de najaarseditie vam Applaus Magazine een dubbelinterview met Ton Wiggers en Roel Voorintholt. Lees hier Applaus Magazine online.

OVERIGE AANKONDIGINGEN:

Artikel Volkskrant, 7 oktober 2011 (Musica wordt niet genoemd!)

Interview in NRC, 7 oktober 2011, met oprichter Ton Wiggers en Roel Voorintholt:

Aankondiging van 'het boek' (bron: onbekend):

Cover van de Introdans Glossy: