Home

Dit is het verslag van het Introdansavontuur van Musica Vocale. In oktober en november 2011 ging Musica Vocale mee op toernee met het Arnhemse dansgezelschap Introdans, om de koorpartij van Stravinsky's Les Noces te zingen in het ballet Noces van Stijn Celis, dit alles in samenwerking met Artez Conservatorium.

Op 7 oktober begon het met de Nederlandse première van het stuk in de schouwburg van Arnhem (met 5-koppig koninklijk bezoek), waarna we er nog mee naar bijna alle andere grote schouwburgen van Nederland gingen (Nijmegen, Apeldoorn, Enschede, Eindhoven, Utrecht, Doetinchem, Amsterdam, 's- Hertogenbosch, Zoetermeer, Zwolle, Den Haag en weer in Amsterdam).

In totaal zongen we mee in 16 voorstellingen, allemaal onder de bezielende leiding van Rob Vermeulen. We werden begeleid door 4 klaviertijgerinnen op evenzoveel Fazioli vleugels, en door 6 stoere slagwerkers. Onze eigen Saskia zong 12 keer de mezzo-solistpartij en onze eigen Frans was alle keren basso profundo. We zijn buitengewoon trots op onszelf!

We weten nog niet of dit nou het absolute hoogtepunt van Musica Vocale tot op heden is (want de concurrentie is hoog, met Libanon in hetzelfde jaar notabene), maar het komt wel héél erg close.